
احتمال بازگشت ماموت و کرگدن پشمالو به چرخه حيات
کشف يک بچه ماموت که 42 هزار سال پيش مرده است اما به دليل قرار داشتن در توده يخ جسد ان سالم مانده است.
کره زمين تا به امروز خانه و کاشانه موجودات بسياري بوده که در گذشته هاي دور مي زيستند و بعضي در اعماق قرون و هزاره ها و برخي در دوران معاصر و همين تازگي ها، براي هميشه از صحنه روزگار محو شدند.
دايناسورها، ماموت ها، پرنده اي به نام دودو، کرگدن پشمالو و اين اواخر کبوتر مهاجر آمريکايي همه و همه به سرنوشتي مشابه دچار شدند و امروز جز سنگواره، مشتي استخوان، پيکره هاي بازسازي شده و در بهترين حالت «نمونه تاکسيدرمي» يا لاشه يخ زده، نشاني از اين جانوران برجاي نمانده است.
با اين همه، مجله نشنال جئوگرافيک در گزارشي جديد از پروژه اي مشترک ميان گروهي از دانشمندان روسي و کره جنوبي براي احياي اين حيوانات خبر داده است. پروژه اي که در صورت اجرايي شدن باري ديگر ماموت ها و دودوها و ديگر گونه هاي منقرض شده را به جمع ساکنان زمين خواهد افزود.
گروه تحت سرپرستي پوينار «دي ان اي» و نمونه پروتئين هاي برجاي مانده از سنگواره ها و بقاياي جانوران منقرض را مورد آزمايش قرار داده و از اين طريق براي پرسش هايي درباره نحوه انقراض و روند تکامل آنها و حتي موارد سرايت بيماري هاي عفوني در ميانشان، پاسخ يافته است.
در سال ۲۰۰۶ آزمايشگاه هنريک پوينار تصميم گرفت بخش هاي بزرگي از ژنوم ماموت را نقشه برداري کند. در عين حال بايد توجه داشت که گذر ساليان و سده ها تأثير مخرب خود را بر روي نمونه هاي باقي مانده از ماموت ها داشته و امروز رشته هاي دي ان اي اين موجودات بزرگ پيکر شامل بي شمار تکه هاي کوچک تر است. پوينار مي گويد دليل اين امر حساسيت مولکول هاست و «به محض آنکه موجود زنده مي ميرد، تکه تکه شدن دي ان اي او نيز آغاز مي شود.»
اين دانشمند توضيح مي دهد که به دليل از هم گسيختگي رشته هاي دي ان اي بر جاي مانده، محققان ناچار شده اند برخي قسمت هاي مفقود را با نمونه دي ان اي نزديک ترين خويشاوند زنده ماموت ها، يعني فيل آسيايي، مقايسه کنند. وي مي افزايد آنچه در نتيجه اين فرآيند به دنيا خواهد آمد نوعي گونه «دورگه فيل-ماموت» خواهد بود، و چنين جانوري از ديدگاه نظري و با شرايط موجود در بطن يک «فيل مادر» رشد خواهد کرد. در صورتي که چنين فرمولي به درستي اجرا شود در نهايت بچه ماموتي زاده خواهد شد که «از ديد ناظران [به لحاظ ظاهري] يک ماموت تمام عيار است.»
از ديگر حيوانات منقرض شده که دانشمندان در صدد بازگردان آنها به بوم زيست زمين هستند مي توان به کبوتر مهاجر آمريکايي اشاره کرد. اين پرنده که در قرن نوزدهم در در آمريکاي شمالي زندگي مي کرد رفته رفته بر اثر شکار بي رويه و از بين رفتن محيط زيستش توسط انسان به طور کامل منقرض شد.
امروز دانشمندان اميدوارند با استفاده از نمونه دي ان اي برجاي مانده از چند کبوتر مهاجر تاکسيدرمي شده که در موزه نگهداري مي شوند اين پرنده زيبا را به آسمان بازگردانند.
ديگر پرنده اين جمع «دودو» است. گونه اي ناتوان از پرواز که آخرين بار در سال ۱۶۶۲ ديده شد. از اين پرنده چند اسکلت در موزه هاي جهان موجود است. دودو ها در جزيره موريس زندگي مي کردند و چون دشمنان زيادي نداشتند مکانيسم دفاعي پيچيده اي هم مورد نيازشان نبود، تا حدي که حتي از پرواز کردن نيز ناتوان بودند. به تازگي بقاياي نسبتاً سالمي از اين پرنده از باتلاق هاي جزاير موريس بيرون کشيده شده که پژوهشگران را به احياي نسل دودو اميدوار کرده است.
کرگدن هاي پشمالو گزينه بعدي محققان براي بازگشت به چرخه زندگي به شمار مي روند. نسل اين کرگدن هاي اوليه که مانند ماموت ها در نقاشي هاي ديواري انسان هاي غارنشين به چشم مي خورند، زماني حدود ۱۰۰۰۰ سال پيش منقرض شد. تا به امروز چند لاشه از اين جانور در يخ هاي سيبري کشف شده و به تازگي يک لاشه ديگر نيز که در ميان قير محفوظ مانده بود در لهستان به دست آمده است. تحقيقات دانشمندان نشان داده که نزديکترين خويشاوند زنده کرگدن هاي پشمالو، کرگدن سوماترايي است.
متأسفانه شرايط زماني بغرنج تر مي شود که نگاهي به آمار اتحاديه بين المللي حفظ حيات وحش نشان مي دهد که اين خويشاوند کرگدن هاي پشمالو خود نيز در خطر انقراض قرار دارد. مسأله اي که موجب شده برخي نظر ديگري را در مقابل اين چنين برنامه هايي مطرح کنند و، آنطور که هنريک پوينار مي گويد، «شايد روش مناسب تر به جاي تلاش براي بازگرداندن اين جانوران منقرض شده، تقويت و کمک به رشد جمعيت گونه هاي در معرض خطر کنوني، مانند گوريل هاي کوهستاني، باشد.»
منبع: دانش و فن RFI
دانشمندان مرکزي در نوشاتل در حال ساخت ساعتي هستند که در هر 3000 سال فقط يک ثانيه عقب مي رود.
علت دقت اين ساعت اتمي بودن است. اين ساعت چون با تشعشعات اتمي کار مي کند، بسيار دقيق است.
آخرين ساعت اتمي که در دهه 90 ميلادي ساخته شد به اندازه يک ماشين لباس شويي بود.
اما دانشمندان مرکز الکترونيک و مايکروتکنيک سوئيس براي ساخت ساعتي با همان کيفيت ولي به اندازه يک حبه قند تلاش مي کنند.
ساخت اين نوع ساعت باعث کاهش هزينه و توليد انبوه آن مي شود که احتمالا در “جي پي اس” و تلفنهاي موبايل هم بکار خواهد رفت.
استو لوکونت، يکي از دانشمندان اين مرکز مي گويد: “اينجا شما قلب يک ساعت اتمي را داريد و در روي ميز هم روند کوچکتر شدن اين نوع ساعت را مي بينيد. ابعاد موتور اين ساعت ميلي متري است. اينجا شما مداري را مي بينيد که اين ساعت اتمي را هدايت مي کند. اندازه اين مدار 2 ميلي متر است. هدف، بکارگيري اين ساعت در بيشترين ابزار و وسائل قابل حمل است. کوچک کردن آن تا اندازه اي که در ساعت مچي قابل استفاده باشد.” ساعتهاي اتمي در يک اتاق تميز ساخته مي شوند.
“ساعتهاي مچي کنوني را شما بايد هر روز يا هر هفته تنظيم کنيد. اما ساعت اتمي را فقط هر 3000 سال يک بار بايد تنظيم کرد، البته اگر شما باتري داشته باشيد که 3000 سال عمر کند.” امروزه، بهترين ساعتهاي اتمي با خطاي يک ثانيه در هر يک ميليارد سال کار مي کنند.
منبع: دانش و فن یورونیوز فارسی
کمتر از شش ساعت براي رسيدن به ايستگاه فضايي بين المللي
يک فضاپيماي سايوز روسي کمتر از شش ساعت پس از پرتاب از زمين، در ايستگاه فضايي بين المللي پهلو گرفت. پيشتر رسيدن به ايستگاه فضايي با کپسول فضايي سايوز، ۴۵ ساعت طول ميکشيد و فضانوردان بايد ۳۰ بار دور کره زمين ميچرخيدند.
مهندسان روسي موفق شدهاند با به روز کردن تکنولوژي و تغيير تکنيک پرتاب، سفر به ايستگاه فضايي در کپسولهاي تنگ و ناراحت سايوز را کوتاه کنند و فضاپيما براي رسيدن به مقصد تنها بايد چهار بار دور کره زمين بچرخد.
منبع: دانش و فن یورونیوز فارسی
دولت کاهش قدرت خريد مردم را رسمي کرد!
طبق اعلام مرکز آمار ، تورم در ماه اسفند نسبت به مدت مشابه سال قبل (نقطه به نقطه) 40.6 درصد و نرخ تورم شهري در 12 ماه منتهي به اسفندماه سال 91 (تورم سال 91) نسبت به دوره مشابه سال قبل 31.5 درصد است.
نرخ تورم ، بسيار بيش از اين اعداد و ارقام است ، چه آن که گراني هاي بي سابقه ، نرخ رشد نقدينگي تاريخي و نابساماني هاي اقتصادي را با تمام وجود لمس مي کنند و آثار تورمي اش را در مي يابند.
درصد رشد حقوق کارمندان در سال جديد را بايد "رسميت بخشيدن دولت به کاهش قدرت خريد مردم" دانست. دولت در سال جاري ، حقوق کارمندان را 20 درصد افزايش داده است. اين در حالي است که به اذعان مرکز آمار ، تورم کل 31.5 و تورم آخر سال 40.6 درصد افزايش داشته است.
البته اين کاهش قدرت خريد ، مربوط به لحظه حاضر است ، چه آن که به احتمال زياد ، تورم در طول سال همچنان افزايش مي بايد ولي رقم حقوق ها ، تا ابتداي سال آينده ، همين ميزان کنوني خواهد بود و همپاي تورم حرکت نخواهد کرد.
تا قبل از اين هم ، قدرت خريد کارمندان - همانند بقيه اقشار مردم - در حد مقبولي نبوده است و حالا اين عدم تناسب بين رشد تورم و افزايش حقوق ، اوضاع مالي و معيشتي کارمندان را بغرنج تر مي کند. به ويژه آن که به ياد بياوريم بخش مهمي از پرداختي هاي کارمندان مانند پاداش و اضافه کاري ، از مدت ها پيش عملاً لغو شده يا کاهش يافته است.
پيش از اين در سال 89 ، قانوني تصويب شد که مقرر مي داشت ميزان افزايش حقوق ، بايد مساوي با نرخ رشد تورم باشد. با اين حال ، اين قانون ، يک بار مصرف بود و چون به نفع کارمندان بود ، ادامه حيات نداد.
انتظار مي رود ، دولت براي حمايت از کارمندان ، دستکم به آماري که خود از تورم مي دهد احترام بگذارد و حقوق کارمندان را بر اين مبنا افزايش دهد ؛ اين حق کارمندان نيست که روز به روز فقيرتر شوند.
منبع:http://www.asriran.com/fa/news/264712
نرخ تورم مواد خوراکي چقدر است؟
اصليترين و اولين کالايي که بيشتر حد گرانيها را تجربه کرده است براساس آمار خوراکيها و کالاهاي اساسي خوردني است.شاخص گروه اصلي «خوراکي ها» نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۷.۴ درصد افزايش نشان مي دهد و نرخ تورم دوازده ماهه اين گروه ۴۶.۷ درصد است.
افزايش نرخ تورم در ماههاي پاياني سال 91 در پي نوسان نرخ ارز و سياستهاي نادرست دولت در اقتصاد اوج پيدا کرد و به دليل عدم تدوين سياستهاي مناسب همچنان به روند صعودي خود ادامه مي دهد.
نقدينگي 500 هزار ميليارد توماني (اين نقدينگي در دست مردم حقوق بگير نيست بلکه در دست دلالان و رانتخواران و وابستگان به قدرت است که پولشان نه در توليد بلکه در اقتصاد دلالي به گردش مياندازند زيرا سود زياد به دست ميآورد و مدت زمان چرخه پولشان هم کوتاهتر است. وبلاگ آموختن) از يک سو موجب افزايش تورم عمومي در کشور ميشود و از سوي ديگر با راهي شدن به ديگر بازارهاي سرمايهپذير نظير مسکن، خودرو طلا و ارز به نابساماني در اين بازار دامن ميزند.
اصليترين و اولين کالايي که بيشتر حد گرانيها را تجربه کرده است براساس آمار خوراکيها و کالاهاي اساسي خوردني است. همانطور که در ماههاي پاياني سال گذشته مشاهده شد قيمت بسياري از کالاهاي خوراکي افزايش پيدا کرد و دولت هم نتوانست قيمت کالاهاي اساسي مورد نياز مردم را ثابت نگه دارد. عليرغم وعده هاي دولت شيب اقتصاد کشور به سمت نرخ تورم بيشتر و نابساماني هاي تازهتر است.
منبع:http://www.asriran.com/fa/news/264773
مزد ناجيان غريق مازندراني هنوز پرداخت نشده است
تابستان ديگري در راه است. اما نيروهاي نجات غريق مستقر درسواحل استان مازندران هنوز دستمزد تابستان سال گذشته خود را دريافت نکرده اند.
ناجيان غريق مستقر در طرح هاي سالمسازي دريا، هر سال تابستان به ميليون هاگردشگري که به مازندران سفر مي کنند خدمت ارائه مي دهند اما پرداخت حقوق ناچيز آنها از محل اعتبارات استاني هنوز صورت نگرفته است. در حال حاضر ناجيان غريق و خانواده آنها براي دريافت مطالباتشان با اين هيات استاني تماس مي گيرند.
منبع:http://ilna.ir/news/news.cfm?id=58787
كورهپزخانهها مخروبهاند؛ انتخاب ميان سلامتي و شغل
کارگران کوره پزخانهها هر چه دارند از اوايل انقلاب است که کارفرمايان مجبور بودند امکانات رفاهي را براي آنان فراهم سازند و تمام اين امکانات زندگي از جمله خانه، آشپزخانه و سرويسهاي بهداشتي از سي و چهار سال پيش دست نخورده باقي مانده و پس از گذشت چند دهه اينك مخروبه شده است.
اين شرايط باعث شده است نا سلامت کارگران کوره پزخانهها به دليل محيط کاري نامناسب همواره در معرض خطر قرار گيرد.
«پيروز چراغي»: وضعيت بهداشت کوره پزخانهها را «زير صفر» توصيف كرد.
«معمولا از تجهيزات اوليه پزشکي در اين کارگاهها خبري نيست و اگر اتفاقي در محيط کار بيافتد امکان خدمات رساني به کارگر مصدوم وجود ندارد. «به ندرت اتفاق ميافتد که بازرسان وزارت کار براي نظارت بر وضعيت کوره پزخانههاي منطقه يافت آباد به اين منطقه اعزام شوند.»
حضور تشکلهاي مستقل کارگري ميتواند به بازرسان وزارت کار و بيمه کمک کند تا مشکلات کارگران را بهتر ببينند و درک کنند.
هرگاه مسئلهاي در جهت احقاق حق کارگران از سوي تشکلهاي کارگري دنبال ميشود مسئولان به گونهاي برخورد ميکنند که گويا دخالتي در کار آنها شده است. حال آنکه وظيفهٔ تشکلهاي کارگري کمک به مسئولان در شناسايي مشکلات کارگران و حراست از حقوق نيروي کار است.
منبع:http://ilna.ir/news/news.cfm?id=59230
پژوهشي تازه نشان ميدهد که مصرف بيش از حد نمک، ميتواند عواقب بسيار زيانآوري براي سلامت انسان داشته باشد.نمکي که در آشپزي استفاده ميشود حاوي ناتريوم کلوريد است و همين نمک مهمترين منبع ناتريوم براي انسان است.
پزشکان دانشگاه هاروارد، حدود ۲۴۷ پژوهش در مورد مصرف ناتريوم از ۵۰ مراکز تحقيقاتي کشورهاي مختلف را بررسي کردند. آنها نخست تاثير ناتريوم را بر فشار خون تحليل کردند. سپس تاثير فشار خون را بر بيماريهاي قلبي و دستگاه گردش خون را مورد بررسي قرار دادند.
اين محققان در نهايت با ارزيابي اين دادهها نتيجهگيري کردند که ميزان مرگ و مير تا چه اندازه ناشي از بيماريهاي قلبي و بيماريهاي دستگاه گردش خون است و همچنين تا چه حد بستگي به مصرف ناتريوم دارد.
دو سوم از ۳/ ۲ ميليون نفري که در سال ۲۰۱۰ جان خود را بر اثر مصرف بيش از حد ناتريوم از دست دادند، مرده بودند. ۴۲ درصد آنها به دليل ايست قلبي و ۴۱ درصد بر اثر سکته مغزي فوت کردند.
در تحقيقي تکميلي پژوهشگران دانشگاه هاروارد ميزان مصرف نمک در سراسر دنيا را نيز بررسي کردند. بر اساس آن، ۹۹ درصد جمعييت جهان بيشتر از حدي که سازمان بهداشت جهاني توصيه ميکند، نمک مصرف ميکند.
ميزان توصيه شده روزانه تنها ۲ هزار ميليگرم است.
نمک به صورت نهفته در بسياري از مواد غذايي، مانند نان، گوشت، کالباس و پنير موجود است؛ اما کمتر کسي از اين موضوع آگاه است.
منبع:DW.DE
هجوم کوتاهمدت و شديد سرما؛ رهآورد گرمايش زمين
به باور محققان سرما در سالهاي آينده دورههاي کوتاهتري دارد، اما سختتر خواهد بود. در عين حال متوسط دماي ماههاي زمستان – در پي گرمايش زمين – افزايش خواهد يافت.
دليل بروز اين پديده چيست؟ يکي از دلايل سرماهاي ناگهاني و سخت را گرمايش کره زمين و ذوبشدن بيش از اندازه يخها در قطب شمال ميدانند. افزايش روزافزون استفاده از سوختهاي فسيلي و آزادشدن گازهاي گلخانهاي يکي از عوامل افزايش دماي عمومي کره زمين است.
افزايش دما يخهاي قطبي را ذوب ميکند. آب سربرآورده از زير يخ گرمتر از يخ است و سبب افزايش دماي لايه هواي بالاي خود ميشود. افزايش انرژي مولکولهاي هوا فشار محيط را تغيير ميدهد و اختلاف فشار به وزش باد ميانجامد. باد نيز هواي سرد را به سمت شمال اروپا و روسيه ميراند.
بر اساس اعلام مرکز دادهپردازي يخ و برف ايالات متحده آمريکا (NSIDC) وسعت يخ قطب شمال در سپتامبر ۲۰۱۲ به کمترين حد خود در ۳۳ سال گذشته رسيد.
البته دانشمندان تغيير رفتار زمستان در سالهاي اخير را دليل حرکت اروپا به سمت عصر يخبندان تازهاي نميدانند؛ اما با توجه به تغيير شرايط جوي زمين معتقدند که قارهي سبز در سالهاي آينده بهطور دايم با دورههاي غيرعادي سرما درگير خواهد بود.
منبع:DW.DE
هواي زمين طي چهار هزار سال هيچوقت به اين گرمي نبودهاست
اندازهگيري دماي سطح زمين از بيش از يازده هزار سال قبل تاکنون، هرگز پيش از اين سابقه نداشته است.
پژوهش نشان داد که دستکم از چهار هزار سال پيش تاکنون، متوسط دماي هواي کره زمين هيچوقت به اين درجه گرم نبوده است، و کره زمين طي دهههاي آتي با گرمايي روبهرو ميشود که از پيش از عصر يخبندان به اينسو سابقه نداشته است.
در اين پژوهش جامع براي تخمين دماي هوا در طول بيش از يازده هزار سال گذشته، دانشمندان به هشت شيوه از جمله بررسي شکل و قطر حلقههاي تنه درخت، فسيلهاي دريايي، و رسوبات آبي درياچهها و اقيانوسها به تحقيق پرداختهاند.
نتيجه اين تحقيق معلوم کرد که دماي هوا از پنج هزار سال پيش در روندي بسيار کند ۱٫۳ درجه فارنهايت پايين آمد. ولي اين کاهش دما در حدود ۱۰۰ سال پيش متوقف شد، و از آن زمان در چرخشي معکوس و باشتاب، دماي هوا شروع به بالا رفتن کرد. به اين ترتيب کاهش دمايي که پنج هزار سال طول کشيده، ظرف ۱۰۰ سال دوباره به حالت قبل برگشت.
يکي از اقليمشناسان سازمان ناسا: که مقياس يک درجه فارنهايت را اصلا نبايد دست کم نگرفت چرا که کاهش ۱۰ درجه فارنهايت ميتواند جهان را به عصر يخبندان بازگرداند و افزايش حدوداً دو درجهاي فارنهايت دما هم باعث افزايش بيش از ۲۰ متري سطح آب درياها ميشود.
شان مارکوت، مدير تيم دستاندرکار اين تحقيق: اگر روند گرمايش زمين به همين شيوه ادامه يابد، تا پايان قرن حاضر، يعني ۸۷ سال ديگر، بشر با گرمايي وراي هرآنچه جامعه بشري پس از عصر يخبندان تاکنون تجربه کرده مواجه خواهد شد.
دانشمندان معتقدند که افزايش زياد گازهاي گلخانهاي از روند طبيعي بازگشت به دوره کاهش دما جلوگيري ميکند. افزايش دما در کوتاهمدت بقاي بسياري از گونهها را تهديد ميکند ضمن اينکه تمدن بشري را تحت تاثير قرار خواهد داد.
دوره فعلي زمينشناسي با نام هولوسين بيش از ۱۱ هزار سال قبل با افزايش دما و آب شدن بخشهاي بزرگي از لايههاي يخي نيمکره شمالي آغاز شد، و به عقيده دانشمندان شرايط اقليمي معتدل دوره هولوسين بود که موجب توليد وسيع آذوقه و در نتيجه پاگرفتن تمدن بشري بر روي کره زمين شد. بشر با تغيير شيوه زندگي خود از شکار دست کشيد و به کشتوکار روي آورد.
منبع: دانش و فن RFI
مرکز آمار: تورم از 40 درصد گذشت
تورم در ماه اسفند نسبت به مدت مشابه سال قبل (نقطه به نقطه) 40.6 درصد و نرخ تورم شهري در 12 ماه منتهي به اسفندماه سال 91 (تورم سال 91) نسبت به دوره مشابه سال قبل 31.5 درصد است.
همچنين بررسي ارقام مربوط به تغييرات قيمت کالاها و خدمات مصرفي خانوارهاي شهري در ماه هاي سال 91 نشان مي دهد در فروردين ماه سال گذشته نسبت به دوره مشابه سال قبل " نرخ تورم" به ميزان 26.4 درصد، در ارديبهشت 26.2، خرداد 26، تير25.9، مرداد 25.9، شهريور 25.9، مهر 26.4، آبان 27.2، آذر 27.9، دي28.8، بهمن 30.2 و اسفند 31.5 درصد افزايش يافته است.
منبع:http://www.asriran.com/fa/news/264597
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SAدستور پليس فتا به کافينتداران
دفاتر خدمات اينترنت موظفند پهناي باند مورد نياز خود را الزاماً از طريق شرکتهاي داراي پروانهي ارائه کنندگان خدمات اينترنتي (ISP) تامين کنند، بنابراين تامين پهناي باند از ارائه دهندگان غير مجاز از طريق ماهواره مطابق قانون ممنوعيت استفاده از تجهيزات دريافت از ماهواره، اکيدا ممنوع است.
اطلاعات هويتي کاربران ثبت شود
دفاتر خدمات اينترنت موظفند اطلاعات هويتي کاربران را با دريافت مدارک شناسايي معتبر (ترجيحا" کارت ملي) ثبت و از ارائه خدمات به مراجعه کنندگاني که مدارک شناسايي ارائه نميکنند خودداري کنند.
اطلاعات هويتي که بايستي مورد ثبت دقيق قرار گيرند عبارتند از:
- نام و نام خانوادگي
- نام پدر- کد ملي
- کد پستي
- شماره تلفن تماس.
دفاتر خدمات اينترنت موظفند علاوه بر اطلاعات هويتي کاربران، ساير اطلاعات کاربري شامل روز و ساعت استفاده ،IP اختصاص يافته و فايل لاگ وب سايتها و صفحات رويت شده را ثبت و حداقل تا شش ماه نگهداري کنند.
ممنوعيت نصب VPN بر روي رايانههاي کافينتها
استفاده و در اختيار گذاشتن هر گونه ابزار دسترسي به سايتهاي فيلتر شده، مثل انواع فيلتر شکنهاي قابل نصب روي رايانه، يا معرفي سايتهاي فيلتر شکن و خدمات گيرندگان و يا استفاده از هرگونه VPN روي سيستمهاي رايانهاي دفاتر خدمات اينترنت ممنوع است.
مديران دفاتر خدمات دسترسي موظفند شرايطي را فراهم کنند که اطلاعات کاربر پيشين (شامل سايتها ، صفحات ديده شده، فعاليتها،ID ها ، آدرسهاي ايميل و ......) به محض قطع استفاده کاربر، از بين رفته و براي کاربران بعدي که از آن رايانه استفاده ميکنند قابل بازيابي نباشد.
رايانهها الزاما بايستي در حالت ( Limited User)
رايانههاي استفاده شده در مراکز خدمات اينترنت (کافينت) بايستي الزاماً در حالت کاربر محدود ( Limited User) در اختيار کاربران قرار گرفته و درگاههاي ورودي سيستم رايانهاي شامل درگاههاي USB، کارت خوانها و ساير درگاههايي که امکان اتصال حافظههاي جانبي به آنها وجود دارد، به صورت نرم افزاري مسدود شود.
درصورت نياز کاربر به استفاده يا ارسال فايل رايانهاي بايستي انتقال از طريق متصدي اجرايي دفتر خدمات اينترنت و از طريق شبکه داخلي دفتر روي سيستم رايانهاي کاربر و پس از اطمينان از سلامت و آلودهنبودن فايل رايانهاي به بدافزارها ،تروجانها و ويروسها صورت بگيرد.
نصب دوربين مدار بسته الزامي شد
نصب دوربين مدار بسته داخلي با قابليت ضبط تمام وقت، نگهداري تصاوير و امکان بازبيني تا شش ماه الزامي است.
مديران دفاتر خدمات اينترنت بايد نسبت به برقراري امکان فني ارسال پيام روي سيستمهاي رايانهاي دفتر در خصوص اعلام زمان استفاده و هشدارهاي کاربري اقدام کنند.
مديران و متصديان اجرايي دفاتر موظفند از استفاده بيش از يک نفر از هر دستگاه رايانهاي متصل به اينترنت جزء در مواردي که کاربر نا آشنا قصد استفاده از خدمات عمومي را داشته باشد و از يکي از نزديکان و آشنايان خود براي کمک و تسهيل امور خود استفاده کند ، جلوگيري کنند.
منبع:http://www.tabnak.ir/fa/news/311093